Nieuws

Mensen met smalle kaak zijn (vaker) linkshandig

Aan het gezicht is te zien of je links- of rechtshandig bent. Dat is de opmerkelijke uitkomst uit een onderzoek door Philippe P. Hujoel van de universiteit van Washington onder 13.663 patiënten.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 19-09-2017


Minder pijn na verwijderen verstandskiezen

Tandartsen en kaakchirurgen zijn altijd op zoek naar manieren om de pijn van patiënten na operaties te verminderen. Een nieuw onderzoek kan hier uitkomst bij bieden en suggereert dat een injectie van dexamethasone voor de operatie de pijn na het operatief verwijderen van verstandskiezen significant kan verminderen.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 15-09-2017


Baby’s met eczeem hoger risico op tandbederf

Baby’s met eczeem – een droge, jeukende huidaandoening – hebben drie keer meer kans op tandbederf als ze 2-3 jaar oud zijn. Dit blijkt uit onderzoek  gepubliceerd in The Journal of Allergy and Clinical Immunology.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 04-09-2017


Nieuw tandheelkundig implantaat vermindert kans op infecties

Een multidisciplinair team van onderzoekers aan de KU Leuven, België, heeft een tandheelkundig implantaat ontwikkeld die geleidelijk aan een medicijn laat vrij komen uit een ingebouwd reservoir. Dit helpt infecties te voorkomen en bestrijden.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 31-08-2017


Tekenen autisme op melktanden

Genetische aanleg en omgevingsfactoren worden normaal gezien als de oorzaken van autisme. Uit een recente studie is gebleken dat tekenen van autisme op melktanden gevonden kunnen worden.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 24-08-2017